Cursus babymassage

Babymassage is een prachtige manier om een gevoel van stabiliteit terug te krijgen in een onstabiele wereld. Het is gemakkelijk om te zeggen “ik heb het zo druk”, maar voor mij was mijn leven vanaf zeven maanden geleden een totale achtbaan, een tijd van een constant spervuur van angsten en zorgen en evenveel vreugde. Ik bereikte het stadium waarin ik me voelde als een flipperkast die was gevallen en nog niet de kans had gekregen om terug in het spel te springen. Gelukkig zijn mijn ouders er een aangename voorstander van om elke dag een half uurtje achterover te leunen en hebben ze een soort ritueel dat ze elke dag doen. Het is niet echt meditatief, maar het geeft wel een heerlijk gevoel van troost temidden van de dagelijkse zorgen en angsten.

Enig idee om een cursus babymassage te volgen voor nieuwe ouders? Ten eerste is de voldoening die je krijgt van een kalmerende massage na een lange zware dag vol zorgen en angst niet te vergelijken. Ten tweede zou je kunnen blijven bepalen ‘wat goed voor je is’ voor je kind en dan besluiten om jezelf te trakteren als het gezelschap krijgt! Mijn persoonlijke kijk op ‘big’ugs zoals teenslippers en luiers; ze hebben de neiging om de meest universeel geliefde items in huis te zijn. Hier is een korte lijst van dingen die je zou kunnen overwegen als je eenmaal begonnen bent met het ontwikkelen van je babymassage praktijk:-

Bondage en disciplinerende talen – De weinige vertaalde woorden die de meeste baby’s kunnen verstaan waren ‘in de heer’. Dus om echt los te komen moet je je oren en ogen dicht doen. Slecht gedrag werd meestal uitgelokt door negatieve signalen (b.v. harde geluiden, pubers die je negeren) dus leerde ik om op een gelijkaardige manier te prijzen. Ik hield het handje van elke Boterbijter vast op de kleine. Of ik de kleine nu uit een schommel zag vallen of over een grens in huis zag struikelen, ik ‘prees’ in de stijl die ik zou hebben als dit net in een tekenfilm was gebeurd. Bondage en discipline – Hoewel het niet de bedoeling was om het kind regels op te leggen, vond ik het als wild kind altijd heerlijk om een sterk voorwerp aan het bed of het babybedje vast te binden en Ella ging er dan op slapen. Ik leerde al snel dat het voorwerp er meestal onmiddellijk afviel. BSunday Massage – Wat een genot is het om iemand een warme drukbal te geven en te merken dat ze hard knijpen met hun kleintjes. Het is zo bevredigend om een diepe ontspanning te voelen en een verhoogd gevoel van spanning die wordt losgelaten.

In de swing komen – Of het nu een meisje of een jongen is, het is belangrijk om in een ritme op de muziek te komen. Een verkeerd ritme veroorzaakt onnodige stress of nervositeit, wat een nadelig effect op de ander kan hebben. Ik had het geluk een 16e eeuwse Japanse artiest tegen te komen: Shina Ogata die zowel het dag- als het nachtritme gebruikte om prachtige en soms abstracte werken te creëren. Het concept achter het ritme en het derde deel van de lijn is om het kind in staat te stellen met de muziek mee te gaan of mee te stromen. Eenvoudige bewegingen creëren het gevonden onmiddellijke ‘psychische’ vermogen, (nog) niet iets wat ik van de beste schrijvers of dichters heb geleerd. Er zijn kleine “te doen” punten die de meeste dagen in mijn gedachten opkomen en ik weet het. Hoe zit het met jou? Draag een apart voorwerp tussen de baby en de moeder als ze in het babybedje liggen om te voorkomen dat ze uit elkaar rijden (wat soms gebeurt). Schik de kussens en natte luiers regelmatig in de kamer gedurende de dag. Laat de moeder het nodige zout of Aziatisch geïnspireerd voedsel gebruiken. Stop met altijd uit te roepen ‘ik heb honger’ of ‘ik heb honger’. Praat over WAAROM je je zo voelt, BESEF dat je honger tijdelijk is (maak het niet anders) en ga aan de slag om het te stillen. Blijf alert op de mijlpalen van je kind. Het is verbazingwekkend hoe snel de natuurlijke honger van een kind naar water en snacks na drie maanden een groot probleem kan worden.

Lees meer

Cranio sacraal therapie

Zwangerschapsmassage