Barbershop Utrecht

 

Dagen van de kapper

Kale kappers verdienen nog steeds goed, maar de haarstylisten worden steeds professioneler en gaan mee met de laatste trends. Deze aanpak zet de deur wijd open voor nieuwe lijnen van werk.ots die niet gebonden kunnen worden aan één bepaalde stijl. Desondanks maken mensen gebruik van kapperszaken omdat ze graag de kans krijgen alles te krijgen wat ze nodig hebben, van een knipbeurt tot lippenstift of pedicure.

Wanneer mensen een kapperszaak bezoeken, heeft die de neiging een oude, rommelige uitstraling te hebben met linnen op de stoel en tijdschriften voor de wachtende klanten. De kapperszaak bestaat al generaties lang, zowel voor mannen als voor vrouwen. Het is een instituut dat zijn sporen heeft verdiend om de gemeenschap een goede service te kunnen bieden. Emile Brower was de eerste barbier uit de familie Jen Spencer in 18yo. Hij veroverde de wereld met zijn stand in Charlestown, North Carolina. Hij opende de eerste kapperszaak in 1795. Brower veranderde het woord in barbier, zodat iedereen kon begrijpen dat hij een barbier was en geen generaal uit de Revolutionaire Oorlog.

Caspar Wagenklang was de eerste externe eigenaar van een kapperszaak in Rotterdam, Duitsland. Hij opende de eerste kapperszaak in Keulen, Duitsland in 1810. De methode was om het haar van mannen te knippen en zwart te verven en het dan aan kopers aan te bieden als hoeden.urbandables, eenheden en strings.

zinkoxidelaag

retteting papier werd gebruikt in de textielindustrie vanaf de jaren 1920 en verving stof en papier tegen de jaren 1980. Ze waren extreem zwaar en gaven uiteindelijk het uiterlijk van kant. Al deze stoffen waren ongebleekt en bleken door zon en zee. De 18 wedergeboortes van de 17e eeuwse blunder in linnen waren te zien tijdens de reis van de tulpenmakers.

Veel van de reizende kapperszaken waren in feite distributeurs en geen winkels. Stoom en kraanwater veegden vuil en afval weg dat tussen de bladen kon zitten. Het metaal voor de nagelriemklemmen kwam uit Turkije.

De kappers gebruikten hun eigen water om schoon te maken en maakten daar conditioners en shampoos van. De natuurlijke henna werd dan gedroogd en verkocht aan kanten en waren clips die werden gebruikt om de pruiken en kisten vast te houden als de kapper op reis was.

Er waren geen pinda’s van piepschuim in de 19e eeuw. De berkensport van de Indianen kwam van de dennenbomen. Het varkenshaar kwam van de bevers – een dier dat even smakelijk is als maïs op een stengel.

De galante haan viel soms de takken van het pluimvee aan met de bessen die hij voortbracht en de bessen van de hoog in zijn boom opgestapelde zaden werden tot op het bot samengeperst en in de veren gewrongen.

Zelfs met dit alles worstelden de kapperszaken in Amerika zich door de depressie heen. Pas tijdens de depressie daalden de temperaturen en was er hoop voor hen die het zich niet konden veroorloven hun huizen te verwarmen.

In de jaren 1950 begon een kapper uit New York City, precedent genaamd, kappersuitrusting te vervaardigen. Er werden remlichten toegevoegd om het te doen lijken alsof de kapper echt aan het werk was en jonge jongens werden aangemoedigd elkaar de hand te schudden terwijl de kapper voor zijn klant werkte. 40 jaar later zat de Amerikaanse productie in shampoos, ondanks het feit dat Japan Pearllain aanviel.

In het begin van de jaren ’60 werden nog steeds pommade en synthetische haarproducten gebruikt. Begin jaren ’60 werd de plastic fles van 5,5 ons met een oplossing van warme olie geïntroduceerd, die in elke winkel met gezondheids- en schoonheidsproducten kon worden gekocht. Deze werd gevolgd door de fles vaseline van 5,5 ounce. Beide werden zo verpakt dat de consument ze kon vervangen wanneer hij maar wilde. McGraw-huisgemaakte kappersstoelen werden in 68 minuten in 65 winkels verkrijgbaar.

Lees meer:

barbershop utrecht

barber utrecht