Massage Dordrecht

 

Als je ooit een cursus hebt gevolgd of je kent iemand die een massageles heeft gevolgd, dan zul je bekend zijn met de masserende vingernagels, de masserende navel, en de meer diepe weefselmassage. Deze technieken zijn bedoeld om dode huidcellen te verplaatsen en het lichaam te reinigen van gifstoffen, dood materiaal uit de bloedstroom te verwijderen en verfriste rode bloedcellen en lymfeklieren te stimuleren, vermoeide spieren te kalmeren, en de circulatie van het lymfestelsel te stimuleren.

Meer dan alleen maar een ontspannen gevoel na een sessie met een masseuse, zult u daadwerkelijk verschillende positieve gezondheidsvoordelen ervaren als u regelmatig een massage krijgt. Er zijn bijvoorbeeld studies gedaan die aantonen dat massage niet alleen goed voelt, er zijn eigenlijk een aantal gezondheidsvoordelen die onmiddellijk kunnen worden teruggehaald, waaronder verbetering van uw cardiovasculaire gezondheid, verbetering van uw ademhalingssysteem, vermindering van stress, en verbetering van uw bloedsomloop. Het heeft ook een aantal andere voordelen, zoals verlichting van migraine hoofdpijn, verbetering van spanningshoofdpijn en spierpijn, en vermindering van de symptomen van fibromyalgie.

Het consequente gebruik van massagetechnieken kan een aantal pijnlijke aandoeningen verlichten, zoals nekpijn, artritis of carpel tunnel syndroom, en is vooral goed voor aandoeningen als endometriose, rosacea, vermoeidheid, en chronisch vermoeidheidssyndroom. Andere mogelijkheden zijn lasermassage, naald- en ringvormige lichttherapieën, thermale therapieën, aromatherapie, reflexologie, reflexgenererende therapie, bodyscan, en zielsvoedende activiteiten. U kunt ook meer te weten komen over aromatherapie massage, therapeutische massage, essentiële oliën, bindweefselmanipulatie, en energiegeneeskunde.

Het basisdoel van deze therapieën is het helpen verlichten van beklemming of stress die zich in het lichaam heeft opgebouwd, en nu beperkt is in de zachte weefsels. Daarom kan de toepassing van bekwame en persoonlijke druk de circulatie verhogen en de verwijdering van gifstoffen uit uw lichaam vergemakkelijken. Sommige massagetherapeuten kunnen ook licht- en geluidstherapie gebruiken om het lichaam te stimuleren met energievelden, die zullen helpen om spierspanning te verlichten en te kalmeren, en pijn te verlichten. Bovendien kan de toepassing van Aromatherapie van Professionals u ook ontspannen en uw lichaam verjongen met essentiële oliën die bekend staan om een gezond immuunsysteem te ondersteunen.

Massagetherapeuten zijn ook opgeleid om ervoor te zorgen dat de drukmassagetechnieken die ze gebruiken geen letsel veroorzaken bij de klant. Of u nu naar een medische behandeling of een schoonheidsbehandeling gaat, zorg er altijd voor dat de therapeut zijn handen niet in uw ogen, mond of neus brengt. Bij massages bestaat het gevaar dat de therapeut overgedragen virussen in uw lichaam overbrengt. Dit betekent dat de therapeut zijn handen moet wassen voordat hij ze in uw mond, neus of ogen steekt.

De professionele masseur moet er ook voor zorgen dat de huid tijdens het masseren niet afslijt, door de handen af en toe in kleine bewegingen over het gebied te bewegen. Als de masseur zijn handen in het gebied brengt terwijl hij handschoenen draagt, moet hij zijn handen wassen in koud water en antivirale zeep gebruiken. Dit zal de verspreiding van het virus stoppen.

Watermassage

Massageoliën kunnen ook worden gebruikt om de spieren te helpen ontspannen en het lichaam te helpen ontspannen na een massage. Natuurlijke en synthetische massages zijn even goed als elkaar, en normaal gesproken worden ze allebei tegelijk gebruikt. Bij het gebruik van een handmassage moet de masseuse ervoor zorgen dat ze niet in contact komen met de rand van de mat, en ook dat ze niet in contact komen met het midden van de massage.

Er is ook een techniek die bekend staat als de “dry touch massage”, waarbij de masseur olie of crème aanbrengt en na het masseren met de vingertoppen in de huid knijpt. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de handen worden gereinigd en de massage veel doeltreffender wordt.

Schuim sauna

En tenslotte zijn er de schuimsana’s, die zeer geschikt zijn voor verjonging en ontspanning. Massagestoelen, in deze stijl, zijn vergelijkbaar met douchestoelen. Er is een schuimrubberen bekleding die wordt gebruikt om de rug, de billen en de binnenkant van de klant te beschermen terwijl hij wordt gemasseerd. Er is ook een veiligheidsscherm dat vaak aan deze schuimsana’s wordt toegevoegd, om ervoor te zorgen dat de rug, heupen of benen niet pijnlijk worden van de massage. Er zijn verschillende stijlen verkrijgbaar, waaronder leunen en rugsteunen. U kunt uw schuimsana’s ook een kleur geven om ze een persoonlijke look te geven.