Massage Amstelveen

 

Er zijn ook reflexologen, die niet-invasieve scans van het lichaam aanbieden, naast het geven van druk en genezing. Zij bieden meer dan alleen fysieke massage. Zij geven ook informatie over voeding, gezond leven, ontgifting en andere relevante zaken.

Massagetherapie is meer dan alleen maar druk uitoefenen. Naast deze druk en wrijving, is er een ritme, een puls, zelfs een rimpel, die massage professionals toepassen, afhankelijk van de wensen van de klant. Hoewel de eigenlijke massagevaardigheid kan variëren naargelang de ervaring van de cliënt, zijn er basismassagetechnieken die iedereen zou moeten kennen. cliënten die een massage krijgen om te ontspannen of om alles te doen, moeten zonder risico’s kunnen werken.

De oude kunst van het masseren verbetert de bloedsomloop door het zenuwstelsel te stimuleren, waardoor de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar organen en ledematen verbetert, en door de zenuwen te kalmeren, waardoor angst wordt voorkomen, en de cognitieve functie en de lichamelijke coördinatie worden verbeterd. Massage verbetert ook de houding door te helpen de wervelkolom recht te trekken en afronding van de schouders te voorkomen, en kan van groot nut zijn voor ouderen, bij wie de wervelkolom langer is en vroeger zijn stevigheid kan verliezen, en voor mensen met slechte hygiënische gewoonten. Het dempen van de pijnsignalen naar de hersenen kan ook worden bereikt door een goede massage. Bovendien kan massage in sommige gevallen een onderdeel zijn van fysiotherapie, of een natuurgeneeskundige kuur.

Er zijn evenveel verschillende soorten massage als er mensen zijn die ze beoefenen. Wat volgt is een beschrijving van enkele van de meest voorkomende soorten.

Acupressuur is gebaseerd op het gevoel dat er een energiestroom door het lichaam loopt en als er een onderbreking is, kan de stroom worden verstoord. Door zich te concentreren op de punten in het lichaam die met congestie worden geassocieerd, kunnen de punten worden gestimuleerd en als gevolg daarvan wordt de energiestroom tot stilstand gebracht.

Diepe weefselmassage is gericht op het bewerken van de spiervezels die tot in de organen van het lichaam reiken. Door deze vezels te bewerken kan een massage oude plooien losmaken, rugpijn onder controle houden, het zenuwstelsel ontlasten en bepaalde orgaanschade voorkomen.

Diepe weefselmassage heeft nog een ander voordeel. Sommige van de andere massagetechnieken vereisen dat de cliënt volledig op een tafel ligt, terwijl andere vereisen dat de cliënt languit op een mat ligt. Als de druk van een bepaald type moet zijn dan kan het best geschikt zijn voor de cliënt die niet de hele tijd zijn positie behoudt.

Myofascial release is een techniek die wordt gebruikt om littekens te helpen voorkomen en bepaalde geblesseerde gebieden te doorbreken. Door zich te concentreren op de drukpunten, of door de meridianen van het lichaam van energie te voorzien, krijgt het mogelijk verwonde gebied de nodige voeding en wordt het herstel in de hand gewerkt.

Massage kan therapeutisch en herstellend zijn, het memoriseren vergemakkelijken en stress verlichten, preventief werken bij ziekte, pijn voorkomen en lijden verlichten. De oude kunst van het masseren verhoogt de zuurstoftoevoer in het lichaam, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen, reinigen en zijn eigen evenwicht kan bewaren. Dit heeft ook als bijkomend voordeel dat het de spanning in het lichaam losmaakt en ontspanning bevordert, wat nuttig kan zijn bij het verlichten van ernstige hoofdpijn. Het vastpakken of kneden van de vlezige delen van het lichaam helpt ook om opgebouwde spanning en pijn los te laten.

Hoewel alle massagetechnieken werken, is het belangrijk om de verschillen tussen de verschillende soorten massage en de reden voor wat het doet te begrijpen.

Verreweg de meest voorkomende vorm van massage is die van aromatherapie, waarbij verschillende oliën worden gebruikt die in een vloeibare samenstelling zijn gebonden. Deze oliën zijn gericht op de gebieden van nood tijdens de massage, en hebben een therapeutisch effect op de klant. Het kan worden gedaan door een opgeleide aromatherapeut en veel TLC salons bieden nu op aromatherapie gebaseerde massage, die vaak wordt gedaan in kuuroorden en was voorheen alleen uitgevoerd in salons door opgeleide aromatherapeuten. Sommige oliën worden geïnhaleerd, maar andere worden geïnhaleerd en direct in de huid opgenomen.

Lees meer:

Sportmassage Amstelveen