Kappersbenodigdheden

 

Kappers worden ook wel eens ‘haardokters’ genoemd, omdat ze haardokters zijn met hun kappersbenodigdheden.

In sommige landen mogen kappers zich ook “haardokters” noemen. In de Franse Nouvelle-kolonies bijvoorbeeld, ziet men geen enkele vrouw rondlopen zonder dat haar haar geborsteld is, en in Rusland is het normaal dat vrouwen hun haar met zeep wassen, in plaats van het met shampoo te wassen.

Verschillende culturen

In alle landen waar ‘haarverzorging’ al eeuwenlang de norm is voor vrouwen, hebben vrouwen hun haar altijd anders bekeken. Sommige vrouwen rukken hun lokken op basis van mode, anderen omdat ze op een sprookjesprinses willen lijken, en weer anderen vinden dat hun gloriekrans hen zelfverzekerder en mooier doet voelen. Geen van deze redenen is echter ooit de reden geweest voor een vrouw om trouw te blijven aan haar haarkleur.

Alle bovengenoemde praktijken zijn niet uniek voor een andere cultuur. In feite is het gebruik van verschillende haarkleuren door de eeuwen heen gecentreerd. Chinese vrouwen geven er gewoonlijk de voorkeur aan kaal te zijn, maar voor hen is felrood haar voorbehouden aan de Chinese mannen. Een soortgelijke situatie bestaat in India, waar de haardracht van de vrouwen bestaat uit kaalgeschoren hoofden en lange rode handen.

Religie- Hoewel het woord “atheïsme” afkomstig is van het Griekse woord “anthicum”, betekent het niet “atheïst” zoals in het Griekse woord “anthicum o iPados” vooratheïst. Atheïst is een synoniem voor iemand die in geen enkele god gelooft. Dus, lerter dan de vraag of er een god is, discussiëren vrouwen al sinds het begin der tijden over de vraag of er een god is.

Soorten haarkleuren

Elke cultuur heeft zijn specifieke kleurdefinitie voor haar. Grijs haar is een veel voorkomende kleur in alle culturen, maar welke kleur is geschikt voor hen? Dit is een complexe vraag met een aantal antwoorden. De soorten haarkleuren vallen uiteen in twee periodes, die waar de gouden standaard voor haarkleuring wordt gebruikt en de bruine standaard voor alle anderen. De gouden standaard is de haarkleur die het meest natuurlijk is voor een Europese vrouw en het meest onaantrekkelijk voor een Aziatische of Afrikaanse vrouw. Deze standaard is echter langzaam aan het verdwijnen ten gunste van de bruine standaard, hoewel hij momenteel terrein verliest aan de groenen.

Ten eerste zijn er de “ablatieve” kleuren, zoals asbruin en taupe, die eenvoudigweg uitgebleekt zijn. Dan zijn er de “para-truths” kleuren, zoals perzik en roze, die een combinatie zijn van twee of meer kleuren. En dan zijn er nog de ‘gewone fouten’-kleuren, zoals geel, dat weliswaar uit elke kleur kan komen, maar niet altijd in die kleur wordt aangetroffen.

Het is dus gemakkelijk te zien dat er veel variatie is in haarkleuren. Terwijl de ene persoon er prachtig uitziet in blauw met blauwe ogen, kan een andere persoon, die misschien beter geschikt is voor groen, er prachtig uitzien in oranje en roze. Het is natuurlijk uiterst moeilijk te bepalen welke kleur je bent en op welke kleur je het meest lijkt. Het kan helpen om te experimenteren met zoveel kleuren als je wilt, maar de enige manier om echt te weten te komen welke kleur bij je past is door het te proberen!

Lees meer:

Good hair day

Kappersproducten