Acupunctuur Voorburg

 

Er zijn verschillende soorten acupunctuur; de zgn. katoenzaadtap en de naaldacupressuur.

De zogenaamde katoen-zaad tap is een vorm van moderne acupunctuur. Deze methode heeft geen naalden en berust alleen op de kwalitatieve kracht van de hand. De patiënt moet de acupuncturist zalf toedienen en de hand die op de buik van de patiënt ligt wordt bewogen om de katoenzaadtap te scheiden. Dan plaatsen acupuncturisten hun handen op de buik van de patiënt en bewegen de hand die het watje naar de buik bracht om het watje los te maken, waardoor een circulatie van Qi tussen de organen ontstaat.

De naald acupressuur is de andere vorm van moderne acupunctuur. Er zijn geen handvatten of hulpmiddelen om mee te gooien, geen helpers behalve de patiënt en elkaar. Aangezien alle vezels met elkaar verbonden zijn, kan er niet zoiets bestaan als een nutteloze acupunctuurbehandeling. In dit geval moet de patiënt de meest ‘iolaterale’ partner van de acupuncturist zijn, wiens handen tegenover die van de acupuncturist liggen. De vingertoppen raken elkaar wanneer de haren het dichtst bij de huid zijn. Deze positie creëert een stroom van Qi die alles in beweging brengt. Bij het ontbreken van een dergelijke beweging kan het betreffende orgaan een crisis van Qi krijgen. Deze crisis kan fataal zijn voor het getroffen gebied.

Verder gecategoriseerd als:

a) De zacht-weefsel acupressuur

b) De hard-weefsel acupressuur

c) Beide soorten acupressuur

d) De open acupressuur

e) De gesloten acupressuur

f) De glijdende acupressuur

g) De eenzijdige acupressuur

h) De tweezijdige acupressuur (tussenvorm)

Over het algemeen is de zogenaamde katoenzaad acupressuur Virgin acupressuur. De andere soorten zijn conditionerende acupressuur ( Vaginale acupressuur), angst/ongerustheid ( Huidenrand acupressuur), EMS (Inademen/Exhaleren) en druk/drukpunt (Gesloten cirkel/open cirkel). Voor elk van deze soorten zijn er ook specifieke namen:

Vaginale acupressuur – deze acupressuurtechniek is voor vrouwen en wordt gebruikt na de geslachtsgemeenschap en ervoor.

Hard-weefsel acupressuur – voor dit type acupunctuur moet men grote en eenvoudige toepassingen maken op het gebied dat lijdt aan hard-weefsel en droge jeuk.

ZONNEN – deze techniek wordt meestal gebruikt nadat men zich heeft overgegeven aan zelf- of voedsel consumerende activiteiten en voordat men naar bed gaat.

anisch (Ogen samen met Handen samen acupressuur) – deze methode bevordert de circulatie van Qi.

Andere soorten zijn eenvoudigweg het vasthouden van energie op een bepaalde plaats (“plug up” acupunctuur), eenvoudigweg door het een paar seconden vast te houden, lange en diepe acupressuurtechnieken en de gesloten techniek.

Kan men met dit soort technieken iets bereiken? Wel, er is geen duidelijk praktisch antwoord op deze vraag, men kan zeggen dat het zeker kan. Men moet zich realiseren dat deze praktijken het genezingsproces van een ziekte kunnen versnellen en een aantal ziekten kunnen bestrijden. Het regelmatig beoefenen van deze technieken kan helpen gezondheidsklachten te verminderen en kan een gevoel van goedheid geven.